21/2/15

Άτομα και Κόμματα αντί για Κράτος


Για άλλη μια φορά, ο Λαός μίλησε. Η κυβέρνηση άλλαξε. Μέχρι εδώ καλά. Δημοκρατία!

Μα έλα που ο πρώην δεν «παρέδωσε» καν το πρωθυπουργικό γραφείο. Ο νυν δεν μπήκε στον κόπο να ζητήσει μια ενημέρωση. Τη στιγμή που η χώρα καταρρέει και το μνημόνιο (ή πέστε το όπως θέλετε) συνεχίζει να στραγγαλίζει τον Ελληνισμό.  

Η διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους ήταν δύσκολη. Οι πρώην περίμεναν τους νυν να αποτύχουν. Οι νυν πετούσαν στα σύννεφα. Οι «φίλοι» μας γεμάτοι κόμπλεξ (λόγω ιστορίας και βαρούφ-προσωπικότητας) έτοιμοι να χτυπήσουν. Τα αποτελέσματα γνωστά. Το μέλλον δύσκολο...πολύ δύσκολο.  

Στην Ελλάδα (και στην Κύπρο), διαχρονικά, έχουμε άτομα και κόμματα αντί για Κράτος. Πρώην και νυν. Δεν σκέφτηκε κανείς τους ότι θα ήταν χρήσιμο να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τη διαπραγμάτευση. Ποιοι είναι αυτοί με τους οποίους διαπραγματευόμαστε; Ποια τα δυνατά τους σημεία και ποια τα αδύνατα. Υπάρχουν καταστάσεις οι οποίες μπορούν να μας ευνοήσουν; Μπορούμε να ενδυναμώσουμε τις θέσεις μας;  

Πρώην και νυν...Διάλογος μηδέν! Συνεννόηση μηδέν. Συνεργασία μηδέν. Και φυσικά στο τέλος θα πληρώσει για άλλη μια φορά ο Λαός. Προς το παρόν...καρναβαλίζουμε!