16/3/13

Εμείς οι Έλληνες της Κύπρου


Αυτά που θέλαμε να πιστέψουμε

Το 2004 ο Τάσσος Παπαδόπουλος ηγήθηκε του Λαού εναντίον του Τουρκικού Σχέδιου (Ανάν) για διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν τον επανεκλέξαμε Πρόεδρο.
Στην προεκλογική εκστρατεία του 2008 ο Χριστόφιας υποσχόταν ότι θα λύσει το Κυπριακό μαζί με το φίλο του Ταλάτ (αφού πρώτα βάλει την Τουρκία στη γωνιά). Τον εκλέξαμε Πρόεδρο.
Στην προεκλογική εκστρατεία του 2013 ο Αναστασιάδης υποσχόταν ότι, χρησιμοποιώντας τις καλές του σχέσεις με τους Ευρωπαίους φίλους, θα διαπραγματευτεί ένα καλύτερο μνημόνιο για την διάσωση της οικονομίας της Κύπρου.  Τον εκλέξαμε Πρόεδρο.

Αυτά που δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε
Ο Χριστόφιας, μετά τους εναγκαλιασμούς με τον σύντροφο Ταλάτ, και αφού πρωτα πρόσφερε γη και ουρανό στους Τούρκους, αντιλήφθηκε ότι το Κυπριακό δεν μπορεί να λυθεί χωρίς τη θέληση της Τουρκίας...
Ο Αναστασιάδης, μετά από κάμποσες πόζες και φωτογραφίσεις στις Βρυξέλλες, αντιλήφθηκε ότι οι διαπροσωπικές σχέσεις δεν μετρούν για τους Γερμανούς και τους Εγγλέζους και υπέγραψε ένα καταστροφικό μνημόνιο...

Η πραγματικότητα (είτε την πιστεύουμε είτε όχι)
Η Κυπριακή Δημοκρατία βρίσκεται ένα βήμα πριν τον γκρεμό. Η οικονομική ασφυξία θα οδηγήσει (με κάποια μικροανταλλάγματα) σε αποδοχή μιας Τουρκικής «λύσης» του Κυπριακού.
Σε 10-20 χρόνια οι Έλληνες (με ιστορία 3000 χρόνων στο νησί) θα αποτελούν μια καταπιεσμένη μειονότητα στη Κύπρο.