6/9/12

Θέμα Εμπιστοσύνης οι Προεδρικές Εκλογές 2013 στην Κύπρο



Η οικονομική κρίση ταλαιπωρεί σχεδόν όλα τα κράτη παγκοσμίως. Φυσιολογικά, η κρίση έφτασε και στην Κύπρο  - πτήση Cyprus Airways (με μικρή καθυστέρηση) μέσω Αθηνών. Η Κύπρος όμως (σε αντίθεση με άλλα κράτη) δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο την οικονομική κρίση. Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Κύπρου είναι η επιβίωση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι λόγοι είναι πολλοί και διαχρονικοί - εξωτερικοί (επεκτατική πολιτική της Τουρκίας, εξασθένηση του Ελληνικού Έθνους, συμφέροντα των Μεγάλων Δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο) αλλά και εσωτερικοί (κομματοκρατία, διαφθορά, ηθική πτώση, έλλειψη πολιτικής παιδείας).

Η δύναμη της Κύπρου δεν είναι (και ουδέποτε ήταν) οι πολιτικοί ηγέτες. Η δύναμη της Κύπρου είναι ο Κυπριακός Λαός (βλέπε ιστορικό ΟΧΙ στο δημοψήφισμα για το φιλοτουρκικό Σχέδιο Ανάν το 2004).

Όταν όμως Κυπριακός Λαός χάνει τον προσανατολισμό του, όταν ο Κυπριακός Λαός χάνει τη σοβαρότητα του, όταν ο Κυπριακός Λαός αδιαφορεί...τότε ολόκληρη η δύναμη αυτή διοχετεύεται στα πολιτικά κόμματα. Τα καταστροφικά αποτελέσματα (άμεσα ή έμμεσα) είναι γνωστά σε όλους - στρατιωτικό πραξικόπημα, Τουρκική εισβολή και κατοχή, ηθική πτώση, κοινωνική διαφθορά...και τώρα οικονομική κρίση.

Για να σωθεί η Κύπρος και να διασφαλιστεί ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές στο νησί, οι Προεδρικές Εκλογές 2013 θα πρέπει να αποτελέσουν θέμα ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ του Πολίτη προς το Κράτος αλλά και αντίθετα - ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ του Κράτους προς τον Πολίτη.