28/2/12

Προς την ηγεσία των κομμάτων του ενδιάμεσου πολιτικού χώρου της Κύπρου

Τους τελευταίους μήνες συζητάτε (υπό την απειλή επανεκλογής Χριστόφια ή εκλογή Αναστασιάδη) «πιθανή» συνεργασία για τις προεδρικές εκλογές του 2013. Όποτε ερωτηθείτε για το ποιος θα μπορούσε να είναι ο κοινός υποψήφιος του ενδιάμεσου χώρου απαντάτε ότι «είναι νωρίς να μπούμε σε ονοματολογία» και τονίζετε ότι προτεραιότητα έχουν οι «προγραμματικές συγκλίσεις».

Όλα αυτά είναι πολιτικά παιχνίδια τα οποία αποτελούν πολυτέλεια του παρελθόντος. Αν δεν συνεννοηθείτε σύντομα και αν δεν επιλέξετε ένα πραγματικό Ηγέτη τότε η Κύπρος θα οδηγηθεί προς οριστική διχοτόμηση («νόμιμη» ή «παράνομη»).
Ας είμαστε ειλικρινής: το 2004 την ώρα που τα πολιτικά κόμματα εξέταζαν «πιθανά» σενάρια, ο Τάσσος Παπαδόπουλος ανέλαβε την πολιτική ευθύνη και ηγήθηκε του λαού αλλά και ολόκληρου του Ελληνικού Έθνους στο ιστορικό ΌΧΙ κατά του ξεπουλήματος της Κύπρου. Αν θυμάμαι καλά, οι κομματικές «προγραμματικές συγκλίσεις» ήρθαν αργότερα...στο παρά πέντε του δημοψηφίσματος.
Οφείλετε λοιπόν να βρείτε ένα άνθρωπο με ηγετικές ικανότητες, με καθαρές αρχές και σεβασμό προς την Κυπριακή Δημοκρατία ο οποίος θα διαμορφώσει και θα προτείνει στο λαό μια ουσιαστική, δημοκρατική και πατριωτική πολιτική πρόταση για το μέλλον της Κύπρου.